روش های جداسازی شکر و نمک

راهکار های زیادی برای جداسازی شکر و نمک وجود دارد که در ادامه ی مطلب به 5 مورد از آن ها اشاره می کنیم...


 

 

روش اول:مقداری الکل را به مخلوط این دو بیفزایید. الکل به این دلیل که دارای عامل هیدروکربنی ناقطبی است، شکر را که آن هم عامل هیدروکربنی دارد، در خود حل می‌کند. ولی نمک که ماده‌ای یونی است در آن حل نمی‌شود. به این ترتیب با یک صافی می‌توان بلورهای نمک را جدا نمود. پس از مدتی هم الکل تبخیر می‌شود و دوباره بلورهای شکر به دست می‌آیند.

روش دوم: روش تبلور است که بر اساس آن، هر ماده به دور هسته‌ای از جنس خودش متبلور می‌شود. برای جدا کردن شکر و نمک با این روش، مخلوط نمک و شکر را پس از انحلال در آب، گرم کنید و به صورت محلول اشباع درآورید. هم‌زمان دو نخ در محلول آویزان کنید که به یکی از نخها تکه‌ای سنگ نمک و به نخ دیگر تکه‌ای نبات بسته شده باشد. پس از مدتی، هر ماده به دور بلور همجنس خود جمع و متبلور می‌شود.                     

روش سوم:چون شکر مولکولی در آب حل می شود و نمک یونی، میتوانید مخلوط را در آب حل کنید و آن را از ستونهای تبادلگر یونی که قادرند کاتیونها و آنیونهای موجود در آب را از آن جدا کنند، عبور دهید. در مسیر تبادلگر یونی، یونهای مثبت Na و یونهای منفی Cl از آب جدا می شود و شما در آن سو فقط محلول آب و شکر دارید و جدا کردن شکر از آب هم کار سختی نیست. جدا کردن یونهای کلر و سدیم هم با بازگردانی ستون تبادلگر اتفاق می افتد.

روش چهارم: به علت تفاوت در چگالی مولکولی شکر و نمک، می توان از سانتریفیوژ، که بر اساس تفاوت در چگالی مولکولی مواد را از هم جدا میکند، استفاده کرد.

روش پنجم: به علت تفاوت در اندازه ی بلورهای نمک و شکر، می توان از صافی هایی با اندازه ی روزنه های بسیار ریز نیز استفاده کرد البته به شرطی که اندازه ی بلور بزرگتر را بدانیم.

روش ششم:البته از روش بسیار جالب تری هم می توان استفاده کرد به این صورت که شکر و نمک را جلوی یک تعداد مورچه می ریزیم. مورچه ها شکر را جدا می کنند و نمک باقی می ماند!!!!!؟؟؟؟؟؟؟

منبع: oloomamooz.blogfa.com 

نظرات 1 + ارسال نظر
محمد امین احرار شنبه 22 فروردین 1394 ساعت 20:45 http://m-amin-a-81blogfa.com

عالی:راضی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد